Servereiden ja palveluiden suo

Kun muutama vuosi sitten lipsahdin erään tuttavan kautta NodeJS / ReactJS maailmaan, en aavistanut millainen vetinen ja upottava maasto olisi edessäni. Käyttämämme palvelin ja tietokanta oli ilmaisia, mutta sitten ne lakkasivat olemasta | ilmaisia. Huomasin, että ne ovat itse asiassa melko kalliita.

Kallista

Toinen kalliiksi käynyt asia oli WEB serveri, jolla oli huikeat 15 GB tilaa. Sen kustannukset lähtentelivät 500 euroa ja käyttö oli hyvin pientä. Kaiken lisäksi se oli hidas ja välillä aivan tukossa. Google Adskin heitti ulos kampanjoistaan, kun sivut eivät latautuneet. Vaihdoimme lopulta palvelut toiselle suomalaiselle toimijalle, mutta edelleen serveri tuntuu katoavan välillä tunneiksi jonnekin, mutta palveluntarjoajan mukaan mitään ei ole tapahtunut.

AWS ja Google seikkailu

Tutkin AWS:n (Amazon Web Service) ja Googlen palveluita, jos laitan sitten itse oman palvelimen pystyyn. Seurasin ohjeita ja sain toimivan serverin Linux Ubuntu 20.04 alustalle, mutta käsin jokaisen virtual hostin näpeltäminen tuntui lukihäiriöiselle todella haastavalta. Yksikin kirjoitusvirhe jossain ja sivut ohjautuu ihan omituisesti ja HTTPS sertifikaatit sotkee palapelin lopullisesti. No, onnistuin lopulta useaankin kertaan sekä Googlen, että AWS:n serverille sivut pyörimään. Muttta C-panel olisi ihana, siellä saisi vain graafisesta UI:sta kivasti lisätä sivuja ja sähköpostitilejä. Mutta. se maksaakin sitten todella paljon ja mikäli haluaisin mitään katetta saada pienyrittäjänä, alkaa taas harmittamaan.

C-panel vai mikä?

Etsin C-panelille jotain vaihtoehtoa. S-panel, inupWP, Cloudways, Plesk… Kokeilin useampaakin, tutustuin hinnastoihin ja sitten siellä oli joku CyberPanel. Open Source kuulostaa sekä hyvältä että huonolta, mutta annan sille mahdollisuuden. Olen vannoutunut Blenderin käyttäjä ja tuo ohjelma jos mikä on todella kova osoitus, että Open Sourcessa on voimaa.

Fi päätteen vaatimukset

CyberPanelin suosittelema CyberHosting oli sitä vastoin pettymys. 3 päivän trialin aikana en saanut palvelinta toimimaan ja sitten otin yhden kuukauden maksullisena. Tuki tuntui olevan asioista vielä enemmän pihalla kuin minä. Tämä osittain johtui siitä, että suomen -fi pääte vaatii vähintään kaksi toisistaan riippumatonta omilla IP osoitteillaan olevaan nimipalvelinta. Tämä tuntui olevan liika tuelle. Heitin jo kirveen kaivoon ja varmaan omaan jalkaankin monta kertaa, mutta ei. Katsotaan nyt vielä.

Cloudflare

Sitten tutkin CyberPanelin hallintapanelia turhautuneena. – Mikäs tämä on? DNS asetusten alta löytyy joku Cloudflare, jossa voi asettaa synkronoinnin heidän nimipalvelimilleen. Jahaa. Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pakko kokeilla. Teen tilin Cloudflareen, varaan sieltä domainin (vaikka ei olis tarvinnut), ohjaan sieltä DNS A recordin Cyberpanelin IP osoitteeseen. Joo toimii. Sivu aukeaa. Syötän Cloudflaren tarjoaman API avaimen CyberPaneliin. Tadaa! Ne oikeasti ilmestyy kuin tyhjästä Clodflaren DNS asetuksiin. Kokelien mitä tapahtuu jos lisään toisen domainin Cyberpaneliin ja laitan että synkronoi. Ja taas! Sinne ne menee ja nyt on jo toinen sivu pystyssä ja -fi päätteellä, mitä ihmettä! Olen jo sitä mieltä, että nyt lähti homma rokkaamaan. Mutta ei.

Portti numero 25

Emailit, ne ei lähde. Pystyn vastaanottamaan maileja, mutta en lähettämään. Tässä kohtaa tuki ei osaa CyberHostingissa auttaa. Laitan Cloudflareen otteen email logista arvioitavaksi, ja he sanovat, että DNS asetuksista ei tiedä, mutta ei tämä serveri saa edes yhteyttä vastaanottavaan serveriin. Vastaus on portti 25. Lähtevän datan portti on tiukasti kiinni. CyberHostin lupasi hommata uuden palvelimen, mutta matkan varrella oli ollut niin paljon epämääräisyyttä, että päätin kokeilla jotain muuta.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *